joi, 24 iunie 2010

Cine bate clopotele in biserica?

Variante de raspuns:
a)Clopotarul;
b)Diaconul;
c)Preotul.


Probabil toti o sa raspundeti "Clopotarul". Da, el ar trebui sa bata clopotele, ca doar asa e firesc. Ei bine, suntem in 2010 si lucrurile s-au mai schimbat:

Am fost sa platesc niste facturi, si cand ma intorceam acasa am auzit ca au inceput sa bata clopotele de la biserica de langa mine. Totul era normal, era firesc, ca doar era 6 fara ceva, insa ajung in fata bisericii, ma uit la clopote, ele bat, clopotarul nu era. Ma uit la franghie(ma gandeam ca se misca franghia cu care tragi de clopot), insa nici franghia nu se misca, si nu era miscata de nimeni. Apoi vad un cablu care mergea prin geam in biserica, si sub clopote un mecanism care batea clopotele. Am ramas masca!

Apoi am inteles ce s-a intamplat, popa l-a concediat pe clopotar (ca doar e CRIZA), a strans bani de la lume, a cumparat mecanismu, si-a mai pus ceva in buzunar si voie buna.

Amin!

Am pus si un videoclip de la Truda, sa intelegeti mai bine:

Un comentariu:

  1. Aha... Clopote legate la satelit, actionate prin gps, de pe mobil si mai nou toaca automata, ca daca tot nu mai trebuie sa tragem de funie, la ce sa mai urcam pana in pod? Ziceam ca tehnologia distruge relatiile interumane, dar mai trist e ca ne indeparteaza de Dumnezeu. Cica un sistem din asta complet poate ajunge la 100-150000 de euro. Oare fara el si fara cristelnita si candelabre aduse de la Roma, de zeci de mii de euro ne-ar iubi Doamne-Doamne mai putin?! In fine... o paine costa vreo 3 lei dar multi nu si-o permit... parca altceva trebuia sa ne invete Biserica :(( vorba aia, Jeez!!!

    RăspundețiȘtergere